Stof en Steen

Hoe werkt de gratis online cursus meubelstofferen

Het is aan te raden om eerst het hoofdstuk Gereedschappen materialen en stoffeervragen met de daarbij behorende video’s te kijken. Zo krijg je een eerste indruk en raak je een beetje bekend met de namen en uitdrukkingen.

Check dan onze competentie matrix. Daarin staat precies aangevinkt welke onderdelen in de desbetreffende projecten aan de orde komen. Zo kan je zelf beslissen welk project je als eerste aan zou willen pakken om te leren. 

Voor een aantal onderdelen van de matrix hebben we een E-book geschreven. Deze zijn te bestellen en downloaden via Bol.com of onze webshop.

Aan de slag, bekijk hier de video instructies meubelstofferen hoe je een basiskennis opdoet voor de projecten uit onze competentie matrix.

Vind je het stofferen zo leuk dat je plannen hebt om voor jezelf te beginnen? Lees dan de verhaaldelen over Suzanne. Het verhaal van Suzanne hebben we geschreven in een Roman vorm zodat het lekker leest zonder al te veel technische details.

Heb je al een flink aantal stappen doorlopen en kan je aangeven welke competenties je inmiddels beheerst? Dan kan je via Meubelstoffeerderijen wellicht een bedrijf vinden die jou een stageplaats zou kunnen bieden. Laat zien via de competentiematrix wat je al zoal geleerd hebt.

Heel veel plezier met de gratis online cursus meubelstofferen van Stof en Steen.

Voorbeelden gereedschap

Klik hier voor alle video's over gereedschap, materialen en veelgestelde vragen

Nieten verwijderaars
Stoffeerhamer
Electrisch gereedschap
Voorbeelden E-books

Klik hier voor het hele assortiment E-books van Stof en Steen

Gispen stoel
Leren capitonneren
Martin Visserbank
Voorbeelden projecten

Klik hier voor alle projecten

Moderne barok stoel
Queen Ann Stijl
Losse zitting
Losse zitting
Verhaaldelen Suzanne

Klik hier voor alle verhaalddelen

Hoe het begon Oma Betsie

Hoe het begon Oma Betsie

Kleur in de kamer

Kleur in de kamer

De verhuizing