Stof en Steen

Is je favoriete stoel aan nieuwe bekleding toe of wil je een nieuwe hoes maken voor je eetkamerstoel, heb je een gispen stoel die je opnieuw wil stofferen, maar weet je niet waar je moet beginnen?

Dan kan je eventueel een E-book in ons downloadcentrum bestellen. Aan de hand van het E-book kan je stap voor stap leren om zelf je stoel te stofferen. Er zijn diverse E-books voor verschillende modellen stoelen beschikbaar. Je kan bij ons uiteraard ook zonder E-book een workshop volgen voor het herstofferen van je stoel, opnieuw bekleden van je kussens of andere objecten. Denk bijvoorbeeld aan een hoofdbord.

Je maakt gebruik van onze machines en gereedschappen. De werkplaats is compleet ingericht voor het herstofferen van stoelen, naaien van kussens e.d. Je leert eventueel aan de hand van onze E-boekjes hoe je een stoel van A tot Z een metamorfose kunt geven. Misschien heb je zelf andere plannen. Niets is ons te gek. We supporten het upcyclen van meubels, zodat ze hergebruikt worden. Schuren, schilderen of zagen, dat is prima te doen bij ons. Stof en materialen zijn aanwezig, maar je bent niet verplicht deze via ons aan te schaffen. Er is altijd een gediplomeerd stoffeerder aanwezig voor advies. Het gaat er wel om dat je alles zelf doet. Je kan voor het kiezen van kleuren en stof, gebruik maken van onze interieur stylist. Zij zal op verzoek een uitgebalanceerd advies op maat maken.

Hoe werkt het?

Als je interesse hebt in een workshop, dan stuur je ons een mailtje of je belt ons. We zullen dan een intakegesprek met je hebben. Vrees niet voor moeilijke vragen enzo. Het gaat erom dat we samen inschatten hoeveel tijd je nodig hebt voor je project. Dat we samen kijken of er materiaal en of stof ingekocht moet worden. Op deze manier kunnen wij een planning maken en zorgen dat alles op tijd binnen is, zodat je niet onnodig een dagdeel extra hoeft te betalen. Laat in je mail weten om welk model stoel, hoes of object het gaat. Neem tijdens de intake wat foto’s mee.

Wat zijn de kosten?

Per dagdeel van 09.30 uur tot 12.30 uur totaal 3 uur - 25 euro per persoon.

Zijn er extra kosten?

Als je wil dat je stoel, kussens of andere objecten bij ons blijft staan, dan vragen we 5 euro per week opslagkosten.

Kosten materialen?

De prijzen zijn exclusief de materialen, zoals koord, ritsen,siernagels, garens, stof, leder, schuim etc. We leveren alle materialen die nodig zijn om je te kunnen herstofferen. Wil je gebruik maken van onze materialen, dan houd je zelf een lijst bij met wat je gebruikt. Als je zelf stof of ander materiaal mee wil nemen, dan is dat geen probleem. We zullen tijdens de intake alles bespreken. We hebben een assortiment aan staalboeken om stof, leder of kunstleder uit te zoeken. Mocht je stof er niet bij zitten, dan zoeken we samen verder bij onze leveranciers.

Kosten interieur advies? Het eerste gesprek is kosteloos. Al naar gelang je wensen wordt er een duidelijke en heldere offerte gemaakt.

Krijg ik begeleiding?

Uiteraard krijg je uitleg over de naaimachines, gereedschappen, veiligheid e.d. maar het gaat er vooral om dat je het zelf doet. Er is altijd een gediplomeerd stoffeerder aanwezig. Als in de praktijk blijkt dat je het leuk vindt en je meer zou willen leren, dan valt daar altijd over te praten. We zullen dan een lespakket voor je samenstellen aan de hand van onze competentiematrix. Wanneer? Doorlopend s’ochtends van zaterdag t/m woensdag van 09.30 uur – 12.30 uur. De middagen hebben we de ruimte voor onszelf nodig. En ja ook gewoon op zondagmorgen :-) Speciaal voor diegene die een volledige werkweek heeft.