Stof en Steen

Je kent het wel, dat holle metalen geluid in je camperbus. Een gedeelte van dat geluid kun je wegnemen door er vibraflex ook wel antidreunmat genoemd op te plakken. Het is makkelijk zelf te doen. Je hebt een schaar, of een stevig hobbymes voor nodig, een dvd marker om af te tekenenen en een heteluchtpistool. Vibraflex lijkt een beetje op bitumen qua uiterlijk.

Vooral voor het dak, de zijwanden en de vloer van de laadruimte c.q. leefruimte is het uitermate geschikt. Er zijn diverse diktes verkrijgbaar. Er moet ongeveer voor 70% beplakt worden. Zorg wel dat alles strak in de lak zit voordat je begint dit ter voorkoming van roest.

Meet op hoeveel je nodig hebt, teken af met een marker, knip of snij het vibraflex af. Laat het papier nog even zitten. Met de heteluchtfohn maak je het warm. Hou de fohn zo'n 5 a 10 cm  boven het opppervlak met de papierkant naar onderen en maak het vibraflex warm. Hou de fohn niet te dicht erop en maak het niet te heet, want dan vervormt het. Haal het papier eraf, plak het op het metalen vlak, druk stevig aan en rol na met een stevige roller.

Na het aanbrengen van antidreun kun je de holle ruimtes verder isoleren met bijvoorbeeld polypress zie artikel Geluidsisolatie holle ruimtes