Stof en Steen

Henk begint steeds vervelender te doen. Hij eist nu weer de helft van de inboedel. Hij vindt dat ie er hard genoeg voor gewerkt heeft. Hij wil ook een paar weken rust en vindt dat Suzanne twee weken vrij moet nemen en voor de kinderen moet zorgen. Ze verzet zich tegen hem en zegt dat ze gewoon moet werken om de kost te verdienen. Ze kan het zich niet veroorloven om nu al met vakantie te gaan.
Ondertussen is ze wel op pad geweest om te kijken of ze een huurhuis kan vinden. Wat absoluut niet makkelijk is. Ze heeft goed nagedacht over hoe ze de kinderen een rustig thuis kan blijven geven. In plaats van een huis te zoeken met drie slaapkamers, wil ze dat de kinderen altijd in hetzelfde huis zijn. Ze heeft Henk voorgesteld dat als ze een klein huisje kan vinden, hij in het oude huis kan gaan wonen. Op één voorwaarde, dat als zij voor de kinderen zorgt hij naar zijn vriendin Olga gaat en zij in het oude huis logeert. Zo zijn de kinderen altijd thuis en is het minder onrustig. Henk vindt het zowaar een goed idee.
Al een aantal weken klagen de mede winkeliers in de straat over overlast van hangouderen. Suzanne heeft er nog niet veel van gemerkt. Meestal is ze achterin de werkplaats bezig. Blijkbaar is er een groep ouderen die op het bankje op de stoep zitten en met elkaar de dagelijkse zaken bespreken. Daarbij staan de scootmobielen in weg voor andere voetgangers. Ze kijkt naar buiten en ziet inderdaad een klein groepje mensen met elkaar babbelen. Ze snapt het probleem niet zo. Ze doen niemand kwaad. De postbode komt voorbij en zwaait naar Suzanne. Hij heeft vandaag geen post voor haar. Gelukkig maar denkt ze. Een dagje zonder veeleisende dreigbrief van Henk is wel zo fijn.
Het zonnetje schijnt en ze besluit een stukje te gaan lopen in haar lunchtijd. Ze neemt haar boterhammen mee loopt een rondje in de buurt. Om de hoek komt ze de postbode weer tegen. Zo zegt hij, zonder werkschort en werkschoen zie je er heel anders uit. Suzanne moet glimlachen. Ze zegt dat de wereld er anders uitziet als het zonnetje schijnt. Ze besluit om bij de kiosk een woon magazine te kopen. Eentje waar de laatste trends in staan. Ze heeft gemerkt dat als het blad uitkomt de klanten bellen of zij de stof verkoopt die in het blad staan. Zo laatst ook, er stond een zwart-wit gestreepte bank in het blad. Prompt werd er gebeld of zij toevallig zwart-wit gestreepte stof heeft. Gelukkig heeft ze staalboeken met veel streepdesigns waaruit de klanten kunnen kiezen. Bovendien blijft ze zo zelf op de hoogte van alle trends en ook van de mode kleuren. Het zit er straks dik in dat ze nieuwe meubels moet gaan kopen, omdat Henk het liefst alle oude meubels wil houden. Jaja eigenlijk wil hij geen geld uitgeven.