Stof en Steen

Edith heeft behalve de bench van de hond ook een kniestoel meegenomen. Deze gebruikt ze als bureaustoel. Ze vindt het heerlijk zitten en zo heeft ze minder last van haar rug. Suzanne bekijkt de stoel van alle kanten en zegt tegen Edith dat ze de kniestoel mee neemt naar school. Dan kan ze daar oefenen, want thuis heeft ze alleen haar huishoudnaaimachine. Op school kan ze gebruik maken van een industrienaaimachine. De oude zittingen kan ze niet gebruiken als mal, omdat ze te veel zijn versleten. Alles moet vervangen worden en opnieuw gemaakt worden.

Ze beloofd Edith dat ze er zo snel mogelijk aan zal beginnen en de foto's op youtube zal plaatsen. De tekeningen moeten nog even wachten, want ze krijgt het druk de komende tijd. Haar stage bij meneer Bruintjes begint volgende week en de opleiding is nu ook begonnen. Samen met het huishouden is het een fulltime job. Nu nog weliswaar onbetaald, maar ze wil zo veel mogelijk ervaring opdoen. Ze verteld Edith dat ze van plan is om de meubelstoffeerderij van meneer Bruintjes over te nemen. Edith vindt het geweldig, wat vindt Henk ervan vraagt ze?

Nou zegt Suzanne, tot zover heb ik veel moeite moeten doen om hem te overtuigen.

Je weet hoe hij is, ziet beren op de weg en wil graag een geordend leven lijden.

Maarja nu hij thuis zit zonder baan vindt hij het helemaal lastig, juist omdat ik wel toekomst plannen aan het maken ben. Ik probeer hem er zoveel mogelijk bij te betrekken. Ik heb voorgesteld om samen te werken. Dan kan hij de meubels ontdoen van de oude stof en vooral de boekhouding. Want daar ben ik niet goed in. Nou zegt Edith, ik zou me juist daarin verdiepen, want dan blijf je wel baas in eigen huis. Je weet dan precies wat er speelt, hoeveel je verdient, hoeveel je kunt investeren enz.

Edith heeft daar wel een punt, want ze heeft geen idee hoe ze moet beginnen.

Ze vraagt of Edith ervaring heeft met het schrijven van een ondernemingsplan.

Nee zegt ze, maar Henk zou dat toch kunnen schrijven. Ja zegt Suzanne, maar hij gebruikt dan vaak van die moeilijke taal, die voor mij onbegrijpelijk is. Nou dan moet je het zelf schrijven. Op jou manier, dan blijf je ook dicht bij jezelf. Dat is waar beaamt Suzanne. In haar hoofd, beginnen de plannen nu langzaam maar zeker vorm aan te nemen. Het eerste wat ze gaat doen is zoeken naar een industrienaaimachine.