Stof en Steen

Suzanne's vriendin Edith komt vandaag. Ze gaat op reis en wil haar hond meenemen. Ze heeft voor het beestje een bench aangeschaft. Zo zit de hond veilig als ze aan het rijden zijn. Alleen Edit vindt de bench een lelijk ding. Gelijk heeft ze. Ze gaan naar een camping in Frankrijk met de caravan.
Edith heeft Suzanne aangeboden, dat ze de caravan ook mag gebruiken als ze dat wil. Henk wil daar echter niet van horen. Hij heeft tegen Suzanne gezegd dat hij niet afhankelijk wil zijn van anderen. Nu hij zonder baan zit, is het heus niet nodig om meteen gratis gebruik te maken van spullen van anderen.
Suzanne denkt daar anders over, maar laat heeft Henk een poosje laten mopperen. Hij zorgt redelijk voor het huishouden nu zij met de opleiding is begonnen. Vanaf volgende week gaat ze ook stage lopen bij de stoffeerderij van meneer Bruintjes. Edith wil graag dat de benchhoes een persoonlijk tintje krijgt en stelt voor om er een tentje van te maken, zodat de hond op de camping buiten in zijn bench kan. Suzanne heeft bij meneer Bruintjes kunstleder besteld. Deze soort is speciaal voor buiten en kan tegen regen. Ze moet wel garen van half polyester en katoen gebruiken. Anders zal het garen te snel verteren, zei meneer Bruintjes. Enne oja gebruik ook een leernaald, anders krijg je allemaal kleine gaatjes in het kunstleder. Ze heeft altijd gedacht dat kunstleder eigenlijk Skai heette, maar dat is een merksoort zei de oude mopperkont. Henk en meneer Bruintjes lijken meer op elkaar dan ze zelf weten met dat geklaag. Afijn Edith is gearriveerd en ze drinken eerst een kopje koffie. Daarna gaan ze aan de slag. Ze hebben eerst het hele internet afgezocht, maar er zijn niet zoveel soorten hoezen te koop. Daarom hebben ze besloten foto's te maken tijdens het maken van de hoes en deze op youtube te zetten. Ze hebben ontzettend veel lol om van de hoes een tent te maken.