Stof en Steen

Later die avond, als ze allebei een beetje bekomen zijn van de schrik bespreken ze samen wat de opties zijn. Henk heeft een sociaal plan aangeboden gekregen.
Een aantal maanden salaris en een aanvulling op zijn uitkering voor een jaar.
Henk oppert dat hij een C.V. Gaat maken en eventueel zijn kennis aan wil vullen door een cursus te volgen. De laatste jaren is het er gewoon niet van gekomen om mijzelf bij te scholen zegt hij, nu moet het er maar van komen.
Suzanne geeft hem groot gelijk, maar denkt ook dat ie dat eerder had moeten doen.
Ze heeft een idee van wat ze zelf wil gaan doen, maar bewaart dat voor een later tijdstip als Henk in een betere gemoedstoestand  is.

De volgende dag neemt ze contact op met haar broer Floris. Ze skypen want dat is kosteloos en ze vraagt hem om raad. Oma Betsie heeft haar en Floris een klein bedrag nagelaten. Ze heeft het geld op een aparte rekening gezet, waar Henk niets van weet. Ze heeft dit gedaan voor onvoorziene omstandigheden. Maar nu wil ze het gaan gebruiken om de opleiding meubelstofferen te gaan volgen. Ze legt Floris uit wat ze heeft gezien op de school, maar ook dat Henk binnenkort zonder werk zit.
Floris zegt haar dat ze ook voorzichzelf op moet komen en als ze deze opleiding echt helemaal ziet zitten ze dat ook moet gaan doen. Je verdere leven kun je er iets mee zegt hij. Als Henk een sociaal plan aangeboden heeft gekregen dan kan hij dat geld misschien gebruiken voor zijn cursus. Op die manier doen jullie allebei je best om straks aan het werk te komen. Floris vraagt Suzanne of ze plannen heeft als de opleiding afgerond is. Ze twijfelt even of ze het eerlijk zal vertellen of dat ze het nog voor zich wil houden. Dan hoort ze ineens een kabaal in de tuin en zegt dat ze later deze week nog contact hebben. Ze rent naar de tuin en ziet dat hond Jules in gevecht is met de hond van de buren. De buurvrouw komt ook naar buiten en schreeuwt tegen de honden. Uiteindelijk laten ze elkaar los, maar Jules zit helemaal onder het bloed. Het lijkt alsof er een hap uit zijn oor is. De buurvrouw en Suzanne proberen Jules vast te houden en het oor goed te bekijken. Maar het bloedt te erg, de buurvrouw zegt dat ze naar de dierenarts moeten. Zo goed en kwaad als het gaat gaan ze met Jules in de auto van de buurvrouw naar de Dierenarts. Daar bevestigd de arts dat er een hap uit het oor is, maar nog wel behouden kan worden door middel van een kleine operatie. Hij deelt ook mee dat de kosten aanzienlijk zijn. Maar Suzanne aarzelt niet en zegt dat het gehecht moet worden. De buurvrouw blijft haar verontschuldigingen aanbieden en wil de helft van de rekening betalen. Suzanne accepteert het aanbod en zegt dat de honden niet alleen in de tuin hadden moet zijn.
Na twee uur zijn ze weer thuis en heeft Jules een kap over zijn kop. Dit om te voorkomen dat ie eraan gaat krabben. Poes Joossie kijkt naar hem, komt dichterbij om eraan te ruiken, maar springt gauw op de oude fauteuil en krult zich op.