Stof en Steen

Om zes uur was Henk nog niet thuis, ze begon zich nu toch wel af te vragen waar hij bleef. De kinderen hadden al gegeten, ze wilde zelf wachten tot hij er ook was. Het begon al donker te worden. Gelukkig daar is hij. Hij had in de file gestaan.
Na het eten gaat Suzanne naar boven om de uitnodigen te maken voor het huwelijksfeestje. Henk gaat naar de schuur en komt even later naar boven. Hij zegt tegen Suzanne dat ie hartstikke trots is op het eindresultaat en hoopt dat de overige vijf klaar zullen zijn voor het feest. Hij zal haar wel helpen met slopen en de verbindingen te lijmen.
De dagen erna is Henk steeds later thuis dan gebruikelijk. Ze begint zich nu toch wel ongerust te maken. Wat is er aan de hand? Dan op een avond komt Henk om 18.30 uur thuis, ze wil net tegen hem uitvaren waarom hij de afgelopen dagen zo laat thuiskomt. Hij lijkt zichtbaar in zijn nopjes te zijn, terwijl Suzanne steeds zorgelijker gaat kijken. Hij pakt haar hand en neemt haar mee naar zijn auto, daar opent hij de achterdeur van de station en zegt, gefeliciteerd met je verjaardag schat. En daar staat ie dan, een prachtige oude buizenframe bureau stoel. Henk zegt dat ze die nodig heeft om al haar bevindingen op het internet te schrijven. Henk zegt er moet natuurlijk het nodige aan gebeuren, maar dat kan je wel. Ik ben alle avonden uit het werk langs de straten bij het grofvuil langsgegaan. Ze kon wel huilen.