Stof en Steen

Voordat ze naar bed gaan weet Suzanne inmiddels , dat als ze de gereedschappen gebruikt heeft, deze gelijk schoon te maken als er lijm op zit en voordat ze stopt deze ook weer terug te hangen waar ze horen. Ze begrijpt nu ook dat er verschil is tussen een ijzerzaag en een houtzaag. En dat beitels scherp behoren te zijn, maar dat als ze een sloopbeitel nodig heeft, ze er eentje moet kopen die er voor geschikt is.
Henk wenst haar welterusten en draait zich om. Na een kwartier is ie nog steeds wakker. Hij vraagt of Suzanne ook nog wakker is, ze antwoord nu wel.
Hij vraagt haar wat stoffeergereedschap kost. Ze heeft geen idee zegt ze; Henk wil voorkomen dat er nog meer van zijn gereedschap kapot gaat en vraagt haar wat ze morgen gaat doen. Voordat ze kan antwoorden zegt hij dat ze maar naar meneer Bruintjes moet gaan en vragen wat ze om te beginnen precies nodig heeft en wat de kosten zijn. Ze geeft hem een kus en fluistert dat ze van hem houdt.

De volgende ochtend staat ze al neuriƫnd onder de douche, straks gaat ze op pad om haar eerste gereedschap te kopen. Ze heeft iedere week wat geld in het theepotje in de keukenkast gespaard. Ze komt beneden en de ontbijttafel is al gedekt, nu is ze helemaal in een goede bui. Ze schuift aan en smeert haar beschuitje met zelfgemaakte aardbeienjam. Na het ontbijt geeft ze Henk zijn lunchtrommeltje mee en zegt dat ie zich vandaag nergens druk om moet maken. Ze heeft een verrassing in zijn lunchtrommel gedaan.

Ze gaat op pad naar meneer Bruintjes, ze hoeft niet meer te vragen wat ze nodig heeft. Dat staat allemaal al in haar notities.. ze weet het precies.
Ze opent de deur van de stoffeerderij en wil rechtstreeks naar achteren lopen. Opeens merkt ze dat er iets veranderd is.