Stof en Steen

Thuis aangekomen zet ze een kop kruidenthee met verse kruiden uit haar eigen moestuin. Eigenlijk moet ze de boontjes gaan oogsten. Ze heeft de moestuin aangelegd om de kosten van de boodschappen te drukken. Maar ze beleeft er meer plezier aan dan dat ze had gedacht. En het is nog gezond ook. Geen E-nummers, geen chemicaliën, gewoon groente.
Ze loopt door de woonkamer om naar de overloop te gaan en de computer aan te zetten. Dan valt haar oog op de eetkamerstoelen. Misschien zijn deze wel geschikt om zelf te op te knappen. Ze pakt de stoel met de ‘scheetjes’ erop. Ze pakt de rugleuning vast en beweegt de stoel naar voren en achteren. De verbindingen zitten los. Mmm wie weet, kan ze deze wel weer verlijmen. Hoeveel stof zou ze hier voor nodig hebben. Het is alleen een zitting, de rugleuning is alleen van hout. Voor ze het weet heeft ze de computer opgestart en zoekt ze naar een cursus meubelstofferen on-line . Dat valt tegen, ze heeft duidelijke plaatjes nodig. Het liefst foto’s van een echte eetkamerstoel. Stoffen zijn er in overvloed te krijgen, maar ja je wilt toch de stof eerst in het echt zien en voelen. En trouwens waar zou ze moeten beginnen aan zo’n stoel. Al dagdromend over mooie stoffen denkt ze na over de rode stof bij de stoffeerderij. Voordat ik ga beginnen ga ik toch nog een keertje langs die oude mopperkont denkt ze. Misschien kan hij toch wat tips kan geven en haar op weg helpen. Ze mailt naar haar vriendin Edith over haar plan. Die vindt het een geweldig idee. Edith heeft ook nog wel een paar stoelen. Ze oppert om het samen te doen. Maar ja, ze woont 50 km verderop en heeft ook geen auto. Dan komt ze op het idee om een Internert pagina te maken, zodat ze elkaar vorderingen kunnen bekijken. Suzanne reageert gelijk en stelt voor om te chatten dan kunnen we direct onze ideeën spuien. Of misschien kunnen we anderen dan op weg helpen. Een soort vraagbaak. Ja zegt Edith, laten we er een blog over maken met instructie foto’s.
Suzanne kijkt op de klok en schrikt. De kinderen moeten uit school gehaald worden. Helemaal enthousiast over wat ze gaat doen huppelt ze de deur uit.