Stof en Steen

Bij de dierenwinkel aangekomen ziet ze in haar ooghoeken een winkel met stoelen in de etalage. Ze loopt iets verder en kijkt naar de gevel, Meubelstoffeerderij “Bruintjes”, leest ze. Ze aarzelt, maar gaat toch naar binnen.
Het is er een beetje donker en het ruikt naar sigaren. Ze kijkt om haar heen en ziet de staalboeken. Voor ze het weet heeft ze er eentje op een tafeltje gelegd en kijkt ze verlangend naar de stoffen. Prachtige glimmende stof; rode ondergrond met gouden draad er doorheen. Dat zou heel mooi passen bij de oude lederen fauteuil. Zou de stof wel in de woonkamer passen bij de rest van het interieur?. Het prijskaartje haalt haar uit haar dagdroom. Een wat oudere man in stofjas en sigaar aan zijn lippen komt haar al mompelend tegemoet. Ze weet niet zo goed wat ze zeggen moet. Hij vraagt haar hoeveel meter van de rode stof met gouden draden ze hebben wil. Hij moet het wel bestellen en dat duurt twee weken. Ze twijfelt en zegt dat ze een oude lederen fauteuil heeft die van haar oma geweest is waar haar opa nog in gezeten heeft. De stoffeerder antwoord nors; “dat hebben ze allemaal”. Ze deinst een beetje terug en wil eigenlijk vragen wat het zou kosten om zo’n fauteuil te later herstofferen.
De stoffeerder ziet dat ze twijfelt. Zonder dat ze erom gevraagd heeft zegt hij dat het behoorlijk in de papieren loopt want alleen de stof kost al een vermogen. Je hebt minstens zes meter nodig. Ze schrikt en vraagt of ze het niet zelf zou kunnen doen.
“Mevrouwtje als ik u was zou ik eerst eens aan iets eenvoudigs beginnen, gewoon een eetkamerstoel waar alleen een zitting op zit ofzo”.
De man gaat verder met zijn verhaal en verteld Suzanne dat ze hier wel alle benodigdheden kan kopen. Zoals gereedschap en vulling. Ik zou wel een moderne vulling doen. Met polyether, dat is het schuim wat je tegenwoordig zo’n beetje in alle zitmeubelen hebt zitten. Je hebt dat in allerlei kwaliteiten. Maar dat moet u dan maar bekijken wat u wilt. Als u zover bent en een stoeltje gevonden hebt dan zie ik u hier wel weer verschijnen.
Een beetje overrompeld bedankt ze de oude stoffeerder en gaat naar huis. Ze is totaal vergeten naar de dierenwinkel te gaan. Nou ja dan zoekt ze toch op internet wat een hamsterkooi, voer etc. kost.