Stof en Steen

Vier weken later is het zover. Avond aan avond heeft Henk in de schuur gewerkt. Eerst tekeningen gemaakt, daarna heeft hij op de overloop een kantoortje getimmerd. Zijn goed ingerichte schuur met zijn zorgvuldig opgehangen gereedschap werpt nu zijn vruchten af. Hij hoeft niet lang te zoeken naar zijn zaag, hamer en schroevendraaiers. Bijzonder trots is hij op zijn verzameling beitels. Vlijmscherp geslepen. Hij heeft ze nog van zijn opa geërfd.

gereedschap

Het kamertje voor oma heeft een lik verf gekregen in de kleur jade groen. Haar lievelingskleur. Henk zelf prefereert wit, maar oma's geluk gaat voor. De muren zijn opnieuw behangen, met peperduur behang dat Suzanne op de kop heeft getikt bij een outletwinkel. Het heeft gouden medallions die als grote ruiten aaneensluiten met de kleur jade als ondergrond.
Zij heeft van oma een klein bedrag gekregen om de kamer op te knappen. Oma wilde ook graag een seniorenbed. Zo eentje die omhoog en omlaag kan. Suzanne heeft er eentje kunnen bemachtigen bij dezelfde kringloopwinkel, die haar eethoek binnenkort komt ophalen. De witte verduisterende rolgordijnen zijn nog goed en zijn blijven hangen. Oma had nog een coupon vitrage liggen en Suzanne heeft deze op haar huishoudnaaimachine op maat gemaakt. Ze is heel handig met de naaimachine. Kleding voor de kinderen maakt ze dan ook regelmatig.